Bra tips på flyttpackning

Att flytta är inte smidigt, du måste tänka på en hel del utan flyttfirma borås. Ska du hyra en flyttfirma måste du först hitta en seriös sådan. Om du inte känner någon som har någon flyttfirma att rekommendera, är det smidigt att leta på nätet och läsa på deras hemsidor om vad de kan hjälpa till med. Du kontaktar sedan ett par stycken och ber om en offert som talar bland annat om pris och vilka försäkringar de har. Du och förmannen bestämmer när de ska vara hos dig och om du ska packa ner dina saker själv eller om de ska göra det. Du bestämmer dig för att du vill packa ner dina saker själv och flyttkartonger kan du få hämta hos flyttfirman eller köpa i vissa affärer. Här nedan får du lite tips på flyttpackning.

Så här gör du bästa flyttpackningenPacka i flyttkartong
Lådorna ska ha handtag så du kan bära dem. Du packar dem fulla, börjar med de tunga sakerna längst ner och de lättaste ovanpå, men packa inte så kartongen blir alltför tung. Porslin bör du slå in i papper, du kan exempelvis köpa silkespapper från en presentbutik eller använda gamla tidningar. Lägg även papper emellan så inte sakerna slängs fram och tillbaka i kartongen. Glöm inte att markera vad kartongerna innehåller, använd en tuschpenna och skriv stort på kartongens sida.

Böcker, tavlor och växter
När du packar böcker får bara halva lådan användas, annars blir det för tungt eller så kan kartongen gå sönder. Ta alla små växter och ställ dem i en öppen kartong, om det är vinter och kallt bör du lägga något över dem som ett tak, lite silkespapper är en bra idé. Alla stora växter tar flyttkarlarna hand om. Likadant ska du göra med tavlor, alla små ska du lägga i öppna kartonger, gärna med silkes- eller tidningspapper som stöd. Precis som med stora växter tar flyttkarlarna hand om dem.

Kläder med mera
Dina kläder, täcken, kuddar och andra mjuka saker, är bra om du lägger i svarta sopsäckar. De går att knyta ihop och är då smidiga att bära, de kan lätt staplas på varandra i flyttbilen. Är det något du är extra rädd om, som till exempel en kristallkrona har flyttfirman försäkring som ska täcka kostnaden om den blir förstörd. Du kan även ta med dig det du är riktigt rädd om i din egen bil om du får plats i den. När dagen kommer när flyttfirman kommer och du har skött din flyttpackning på rätt sätt är det bara för flyttkarlarna att bära ut dem till flyttbilen och sedan kör de iväg allt till din nya bostad. Där kan du sedan plocka upp allt i lugn och ro.